Furnér Ajtó

Furnér Ajtó

Na de mi is az a furnér?

A furnér 0,6 mm vastag falap, mely a fatönk hámozásával keletkezik, változó szélességű és hosszúságú kötésekből áll. A furnérteríték készítésekor az egyes elemeket illesztéskor élben ragasztják. Fontos hangsúlyozni, hogy mivel a furnér élő anyag, ahogy kétszer tökéletesen egyforma fa sincs, két tökéletesen egyforma furnérminta sem állítható elő belőle. A furnér felülete pácolható és selyemfényű lakkozást kap.

Furnér beltéri ajtó kialakítások:

Furnérból léteznek mérsékelt égövi fafajták – amik nagyrészt hazánkban is megtalálhatóak – és ún. egzóták, amik a trópusokon és mediterrán országokban jelenlévő fafajták.

A furnéros ajtó kiváló megoldás arra, hogy kedvező áron otthonába csempésze a trópusok hangulatát, vagy a megálmodott fafajtából készült ajtókat rendeljen és mindeközben még a környezetet is óvja.

Kialakítás szempontjából szinte mindenre szolgálunk megoldással. A legkedveltebb kialakításokat mutatjuk be, de szívesen látjuk akár lakberendezőjével karöltve bemutatótermünkbe hosszabb, rövidebb beszélgetésekre.

tele kivitelű beltéri ajtók

Alaptermékként tele kialakítással gyártjuk a furnéros beltéri ajtókat. Ezek a modellek a fa erezetének futásirányától függően lehetnek függőleges, vagy vízszintes terítésűek.

A kétoldali fegyverzetet a 3 mm vastag mdf lemezre ragasztott furnér adja, közöttük vagy papírrácsbetét merevítéssel, vagy

Print Friendly, PDF & Email