Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi irányelvek

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

 

Dream Door ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

A GDPR Általános célja

GDPR – General Data Protection Regulation

A GDPR szabályozás lényege, hogy a korábban nemzeti hatáskörökben érvényben lévő adatkezelési szabályzatokat és folyamatokat Uniós hatáskörbe helyezze és egységes elvek szerint kezelje.

Mit szabályoz az általános rendelet?

Az Európai Unió új, általános adatvédelmi rendelete az (RU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet (általános adatvédelmi rendelet) az EU-ban lévő magánszemélyek személyes adatainakmagánszemély, vállalkozás, vagy szervezet által történő kezelését szabályozza.

A rendelet nem alkalmazandó elhunyt személyek vagy jogi személyek személyes adatainak kezelésére.

A szabályok nem vonatkoznak az adatok magánszemély által kizárólag személyes vagy othhoni tevékenység keretében végzett kezelésére, feltéve, hogy az adatkezelés semmilyen szakmai vagy üzleti tevékenységgel nem hozható összefüggésbe. Amikor azonban a magánszemély a személyes adatokat a „személyes szférán” kívül használja fel, például társadalmi, kulturális vagy pénzügyi tevékenységekre, be kell tartania az adatvédelmi jogszabályokat.

Kire alkalmazandó az adatvédelmi jogszabály?

A jogszabály minden, az Unió területén tevékenységet folytató cég esetében alkalmazandó.

Mi számít „Személyes adatnak”?

A személyes adat minden olyan információ, amely valamely azonosított vagy azonosítható léő személlyel kapcsolatos. Mindazon információk, amelyek összegyűjtése egy bizonyos személy azonosításához vezethet, ugyancsak személyes adatnak minősülnek.

Azok az azonosításra alkalmatlanná tett, titkosított vagy álnevesített személyes adatok, amelyek felhasználhatóak egy személy újraazonosítására, személyes adatnak minősülnek, ellenkező esetben nem.

Az általános adatvédelmi rendelet a személyes adatokat az adatok kezelése során használt technológiától függetlenül védi (IT, papír alapú, videokamera, stb.).

Milyen adatokat kezelhetünk, és milyen feltételek mellett?

A kezelhető személyes adatok típusa és mennyisége a kezelés okától (jogi ok) és céljától függ. Több kulcsfontosságú szabályt kell betartani, többek között:

Mennyi ideig őrizhetjük meg az adatokat, és kell-e őket frissíteni?

Az adatokat csak a lehető legrövidebb ideig tárolhatjuk. Természetesen figyelembe kell venni az adatkezelés okait, valamint az adatok meghatározott ideig történő megőrzésre irányuló jogi kötelmeket.

Miről kell tájékoztatnunk azokat, akiktől adatokat gyűjtünk?

Az érintettet az adatgyűjtés időpontjában kell tájékoztatnunk az adatgyűjtésről, amelynek legalább a következőket kell tartalmaznia.

Mikor kezelhetünk személyes adatokat?

Mikor számít érvényesnek a hozzájárulás?

Amikor a személyes adatoka kezeléséhez kell megszereznie, a hozzájárulás érvényességéhez több feltételnek kell teljesülnie. Az érvényes hozzájárulás:

Az adatvédelmi tisztségviselők

Az adatkezelő meghatározza a személyes adatkezelés céljait és módjait. Az adatfeldolgozó kizárólag az adatkezelő megbízásából kezel személyes adatokat.

Milyen probléma történhet, mi az az adatvédelmi incidens?

Adatvédelmi incidens történhet, amikor a cég által kezelt személyes adatok esetében sérülhet:

He ez bekövetkezik, és ez feltehetően kockázatot jelent az érintettek jogaira és szabadságaira nézve, indokoltan késedelem nélkül, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens tudomására jutott, köteles bejelenteni a felügyeleti hatóságnál. Az adatfeldolgozónak minden incidenst kötelezően jelentenie kell az adatkezelőnek.

Mi történik, ha valaki kifogást emel a vállalkozásommal szemben a személyes adatai kezelése miatt?

A magánszemélyeknek joguk van személyes adataik kezelése ellen kifogást emelni, ha konkrét okokat mutatnak be az adatkezelés hatására vonatkozóan. Ebben az esetben egyénileg kell megvizsgálni az ügyet, és a meghatározott körülmények, a beavatkozás minőségében bekövetkező változások vagy egy új vészhelyzet befolyásolhatja ezt.

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

1. A SZABÁLYZAT CÉLJA

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse az Dream Door kft

Érd, Fácán köz 19/1. Adószám: 14057359-2-13,által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Társaság adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

A Dream Door Kft, a www.dreamdoor.hu.hu, a weboldal továbbiakban:működtetése során a Honlapra látogatók, a Honlapon ajánlatkérők, (a továbbiakban együttesen Érintett) és a honlapon hírlevélre feliratkozottak adatait kezeli.

A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

2. A SZOLGÁLTATÓ MINT ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

Név: Dream Door Kft

Székhely és levelezési cím: 2030 Érd Fácán köz 19/1

Email cím: dreamdoorkft@gmail.com

3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

3.1. Árajánlat kérés.

Az űrlap kitöltése során az Érintettnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

3.2. Technikai adatok

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a weboldalak automatikusan naplózzák. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá.

3.3. Cookie

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a Szolgáltató a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg az Érintett részére külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein. Az Érintett a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti az Érintett számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

A letiltást követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól.

Alkalmazott cookie-k:

Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k az Érintett látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.

Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében. Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.

Biztonsági cookie. Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

3.4. Online rendeléssel kapcsolatos általános adatkezelés

Szoros értelemben vett onlilne rendelésre nincs mód, az online árajánlatkérésekre adott elfogadás esetén a forgalmazott termék csak és kizárólag a szaküzleteinkben rendelhető meg, majd vehető át.

 

4. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA, CÉLJA ÉS MÓDJA

4.1. Az adatkezelésre a fenti internetes oldalakon (a továbbiakban: Weboldalak) található internetes tartalmak az Érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Érintett kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a Weboldalak használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása alapján kerül sor.

A hozzájárulást az Érintett az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

4.2. Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A Szolgáltató az Érintett által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag az ajánlatkérés megválaszolása, kapcsolattartás, illetve ha az Érintett feliratkozott hírlevélre, akkor a reklámcélú hírlevél küldés.

4.3. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, az Érintett jogainak védelme.

4.4. A Szolgáltató a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

 

4.5. Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Érintett terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

5. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

5.1. Az ajánlatkérés során megadott személyes adatok kezelése az árajánlatkérő űrlap kitöltésével és elküldésével kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat kérelemre történő törléséig tart.

5.2. A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

5.3. Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Weboldalon történő űrlapkitöltések során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

5.4. Hírlevél esetén a személyes adatok kezelése a hírlevélről, a 8.4. pontban meghatározott módon történő leiratkozásig tart.

 

6. AZ ADATOKAT MEGISMERŐ SZEMÉLYEK KÖRE, ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

6.1. Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső és külső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Ez alól kivételt képeznek azon adatfeldolgozó partnereink, akiket 6.2-es pontban sorolunk fel.

6.2. Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, az árajánlatok megválaszolása körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő, értékesítési pont) vehet igénybe.

A Szolgáltató az elektronikus számla kibocsátása érdekében az Érintett által megadott adatokat továbbítja számláz.hu. részére. Az adattovábbítás célja: az Érintett részére elektronikus díjbekérő számla kiállítása, melyet a Szolgáltató elektronikus úton, az Érintett által megadott email címre küld

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot most, és garantáltan 1 napon belül felvesszük önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek!

Oldalainkon sütiket (cookie-kat) használunk a kiemelkedő felhasználói élmény biztosítása érdekében. További inform A Dream Door Kft adatvédelmi tájékoztatójában megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről

Cookie tájékoztató a weboldal működése kapcsán A Dream Door Kft számára kiemelten fontos, hogy szolgáltatásai nyújtása során az ügyfelek által elérhető webes felületek működése megfelelően kényelmes és biztonságos legyen, egyes setekben a felhasználó által végzett műveletek megszakíthatóak és később folytathatóak legyenek, ezért a dreamdoor egyes oldalain cookie-kat (sütiket) alkalmaz. A sütiket (rövid adatállományokat) a weboldal helyezi el a látogató számítógépén a böngészőprogram által biztosított helyekre, melyeket a weboldal később módosíthat, törölhet, vagy újakat hozhat létre. A sütik egy része az oldal első meglátogatásakor jön létre és tárolódik, ezt követően tartósan a számítógépen marad (statikus cookie). A sütik másik része ideiglenes (munkamenet vagy session cookie), a felhasználói munkamenet végéig tárolódik, és a böngésző bezárásával automatikusan törlődik. Az ideiglenes sütiket arra használjuk, hogy a felhasználóknak az oldal böngészése során ne kelljen újra és újra megadniuk bizonyos adatokat. Ezek a sütik az oldal elhagyása után vagy a böngésző bezárásakor lejárnak és törlődnek. Az érvényes adatvédelmi előírások alapján a felhasználó által indított tranzakciók és műveletek állapotát tároló sütiket (az adott szolgáltatás működőképességének fenntartásához nélkülözhetetlen eseteket leszámítva) csak a felhasználó előzetes hozzájárulásával lehet a számítógépen elhelyezni. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatást és a felhasználó hozzájárulásának fogadását a weboldal alsó sávjában megjelenő cookie ablak kezeli. Néhány fajta süti elhelyezéséhez nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni, ezeket rendszerünk automatikusan kezeli. A honlap személyes adatkezeléshez kapcsolódó funkcióinak célja a weboldal működésének elősegítése, a felhasználói élmény fokozása. Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése és a látogató önkéntes hozzájárulása. Kezelt adatok köre: Az alábbi süti típusok: First Party cookiek: Ezek azok a sütik, amelyek elengedhetetlenül fontosak az oldalunk működéséért. Third Party cookiek: Ezeknek a sütiknek a segítségével követjük nyomon, hogy milyen weboldalról, vagy milyen keresőszavakkal jöttél a dreamdoor.hu oldalra , illetve információkat gyűjtünk arról, hogy hogyan használod a weboldalunkat. Közösségi (social media) cookiek: Ezekkel a sütikkel egyéb közösségi oldalakon tudod megosztani a különböző tartalmakat. Működést támogató, vagy más néven munkamenet cookiek: Ezek csak ideiglenes sütik, amelyek csak a látogatásod idejére mentődnek le a számítógépedre. A sütik tárolásának időtartama: A statikus sütiket a felhasználó az általa használt böngésző gyorsítótárának törlésével letörölheti, a munkamenet sütik automatikusan törlődnek a böngészőablak bezárásakor. A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a sütik által hordozott információkat külső félnek nem adjuk ki, azokhoz a dreamdoor weboldala és informatikai feladatokat végző munkatársai férhetnek hozzá. Az első alkalommal, amikor meglátogatod oldalunkat, egy tájékoztató sávban figyelmeztetjük arra, hogy cookie-kat használunk. A Szolgáltatás használatának folytatásával hozzájárulását adod ezek használatához. A sütik beállításának ellenőrzése, a sütik letiltása Lehetőséged van a böngészőben is kezelni és tiltani a sütiket. Kérjük vedd figyelembe, hogy ha törlöd a dreamdoor sütijeit, előfordulhat, hogy korlátozottá válik a hozzáférésed a dreamdoor bizonyos funkcióihoz vagy aloldalaihoz. Az alábbiakban részletesen megtalálod a sütik beállítási lehetőségeit az egyes böngészőkben. Chrome Firefox Safari Microsoft Edge Internet Explorer

Bezárás